Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hälsa-, miljö- och säkerhetskommittén

HMS-kommitténs huvudsakliga uppgift är att följa upp och samordna den för universitetet och fakulteten övergripande policyn inom HMS. HMS-kommittén är gemensam för biologiska institutionen och Centrum för miljö- och klimatvetenskap. Kommittén består av fyra arbetsgivarrepresentanter, representanter för arbetstagarnas organisationer och en studeranderepresentant.

Mer om institutionens arbetsmiljöarbete, säkerhet och skyddsombud hittar du på arbetsmiljösidorna

Ledamöter Hälsa-, miljö- och säkerhetskommittén (HMS-K)

Nedanstående länkar leder till kontaktuppgifter på externa webbplatser

Hälsa-, miljö- och säkerhetskommitténs arbetsutskott (HMS-AU)

HMS-AU är en länk mellan HMS-kommittén och verksamheten på biologiska institutionen. Arbetsutskottet ser till att arbetsmiljöarbetet blir genomfört. De ser bland annat till att labbansvariga och enhetschefer vet vilka rutiner och föreskrifter som måste finnas. HMS-AU ser också till att direktiv och anmärkningar från HMS-kommittén genomförs och att lagstadgade förteckningar och register upprättas och underhålls.

Ledamöter HMS-kommitténs arbetsutskott (HMS-AU)

Följande länkar leder till externa webbplatser

Hälsa-, miljö och säkerhetskommittén på Biologibloggen

Nedanstående länkar leder till vår interna biologiblogg.

Den 21 september hade Hälsa-, miljö- och säkerhetskommittén möte. Då diskuterades bland annat webbsidor, jordfelsbrytare...
Hälsa-, miljö- och säkerhetskommittén hade möte den 11 maj. Då diskuterades bland annat skyddsronder, ventilationsprojek...
Den 23 september hade hälsa-, miljö- och säkerhetskommittén möte. Då diskuterades bland annat systematiskt arbetsmiljöar...

Ordförande HMS och HMS-AU

Henrik Wendel
Intendent
Biologiska institutionen

Telefon: 046 222 38 03
E-post: Henrik [dot] Wendel [at] biol [dot] lu [dot] se

Protokollförare HMS

Erling Jirle
Forskningsingenjör
Funktionell zoologi

Telefon: 046 222 49 99
E-post: Erling [dot] Jirle [at] biol [dot] lu [dot] se (Erling[dot]Jirle[at]biol[dot]lu[dot]se)

Protokoll HMS

Här hittar du de senaste två årens protokoll. Vill du läsa ett tidigare protokoll, vänd dig till kommitténs protokollförare.

Alla protokoll är i pdf-format och öppnas i ny flik.

Protokoll från 2023

Protokoll från 2022