Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Doktorandhandböcker och studentkårer

Allmän information och handböcker

När du väl har börjat som doktorand finns det en mängd handböcker och information som kan vara till hjälp.

På Lunds universitets medarbetarwebb hittar du allmän information om forskarutbildningen.Naturvetenskapliga fakultetens forskarutbildningssidor finns information som rör doktorander inom fakulteten. Studera.nu har också ett avsnitt om forskarutbildning.

Biologiska doktorandrådet (BDR) har skrivit en guide för nya doktorander på engelska (pdf; 555 kB, ny flik). Här finns tips och råd om det mesta som rör livet i Sverige, livet på Lunds universitet och biologiska insitutionen.

Studentkårer

Det finns många studentkårer för doktorander. De kan hjälpa dig med en mängd olika saker, till exempel med att förmedla kontakter med andra doktorander. På biologiska institutionen är doktoranderna representerade genom Biologiska doktorandrådet (BDR). På universitetsnivå finns Lunds doktorandkår (på engelska) och inom fakulteten finns Naturvetenskapliga doktorandrådet (NDR). På Lunds universitet finns det också en doktorandombudsman.

Studierektorer FU

Emma Kritzberg
Professor

Telefon: 046-222 40 79
E-post: Emma [dot] Kritzberg [at] biol [dot] lu [dot] se

Klas Flärdh
Professor

Telefon: 046-222 85 84
E-post: Klas [dot] Flardh [at] biol [dot] lu [dot] se

Biologiska doktorandrådet

Biologiska doktorandrådet BDR

Forskarskola

Forskarskolan i integrativ biologi (på vår externa webbplats)