Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Doktorandhandböcker och studentkårer

Allmän information och handböcker

När du väl har börjat som doktorand finns det en mängd handböcker och information som kan vara till hjälp.

På Lunds universitets medarbetarwebb hittar du allmän information om forskarutbildningen. På Naturvetenskapliga fakultetens forskarutbildningssidor finns information som rör doktorander inom fakulteten. Studera.nu har också ett avsnitt om forskarutbildning.

Biologiska doktorandrådet (BDR) har skrivit en lathund för nya doktorander på engelska. Här finns tips och råd om det mesta som rör livet i Sverige, livet på Lunds universitet och biologiska insitutionen.

Studentkårer

Det finns många studentkårer för doktorander. De kan hjälpa dig med en mängd olika saker, till exempel med att förmedla kontakter med andra doktorander. På biologiska institutionen är doktoranderna representerade genom Biologiska doktorandrådet (BDR). På universitetsnivå finns Lunds doktorandkår (på engelska) och inom fakulteten finns Naturvetenskapliga doktorandrådet (NDR). På Lunds universitet finns det också en doktorandombudsman.

Studierektorer FU

Per Lundberg
Professor
Evolutionär ekologi

Telefon: 046-222 37 67
E-post: Per [dot] Lundberg [at] biol [dot] lu [dot] se

Emma Kritzberg
Universitetslektor
Akvatisk ekologi

Telefon: 046-222 40 79
E-post: Emma [dot] Kritzberg [at] biol [dot] lu [dot] se

Biologiska doktorandrådet

Biologiska doktorandrådet BDR

Forskarskola

Forskarskolan Geneco (på vår engelska externa webbplats)