Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Statistikservice

Har du problem med att designa ett experiment eller att få ordning på dina data? Vet du inte vilken analysmetod som är bäst? Har du svårt att få igång din modell eller tolka dina resultat? Tveka inte att kontakta Statistikservice!

Vi är en grupp forskare, lärare och postdoks som hjälper alla på biologiska institutionen med forskningsrelaterad statistik.

Statistikservicen är gratis, men vi uppskattar om du tackar oss vid namn om vår hjälp leder till publikationer. Om en fråga kräver mer analys, komplex modellering eller andra extraordinära insatser kan vi skicka vidare frågan till en lämplig expert.

Gruppen består av biologer med en solid bakgrund inom olika statistiska områden. Vi tycker om att hjälpa studenter och kollegor förstå statistikproblem kopplade till biologiforskning. Varje termin ordnar vi också seminarier då vi presenterar och diskuterar statistikfrågor och metoder som ofta kommer in till vår statistikservice.

Möt gruppens medlemmar

Porträtt av Colin Olito. Foto.

Colin Olito

Samordnare
Expertområden: Allmänna linjära och blandade modeller, bayesisk blandad regression, populationsgenetik och nätverksanalyser. Även matematisk modellering och evolutionsteori.
Porträtt av Maja Tarka. Foto.

Maja Tarka

Expertområden: Linjära och blandade modeller, empiriska data, kvantitativ genetik, uni- och multivariabla djurmodeller.
Porträtt av Nikolay Oskolkov. Foto.

Nikolay Oskolkov

Medsamordnare
Expertområden: Datavetenskap, bioinformatik och maskininlärning.
Porträtt av Rachel Steward. Foto.

Rachel Steward

Expertområden: Allmänna linjära och blandade modeller, bayesisk GLMs inklusive djurmodeller och populationsgenetik/genomik.
En person håller i en djurskalle. Foto.

Masahito Tsuboi

Expertområden: Multivariabel statistik, geometrisk morfometrik, jämförande fylogenetiska metoder och mätteori.
Porträtt av Katrine Lund-Hansen. Foto.

Katrine Lund-Hansen

Expertområden: Linjära och blandade modeller, empirisk databehandling i R.
Porträtt av Gabriel Norevik. Foto.

Gabriel Norevik

Expertområden: Linjära och blandade effektmodeller, hantering av spatiella modeller och GIS i R.
Porträtt av Hwei-yen Cheng. Foto.

Hwei-yen Chen

Expertområden: GLMMs, hantering av data och plottning i R (ggplot).

Kontakt

Statistikservice är öppen varje tisdag under terminstid. Då är åtminstone en gruppmedlem tillgänglig för frågor i fikarummet på andra våningen i Ekologihuset eller digitalt via zoom (se institutionskalendariet).

Du kan boka en tid genom att mejla stats [dot] help [at] biol [dot] lu [dot] se eller bara dyka upp.