Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ledighet och sjukfrånvaro

Du hittar allt du behöver veta om olika typer av ledigheter och sjukfrånvaro på Lunds universitets centrala Medarbetarwebb. Kontakta din HR-administratör om du har några frågor angående ledigheter.

Allmänt om semester

Du kan läsa om Lunds universitets regler och rutiner för semester på Medarbetarwebben.

Hantering av semester vid institutionen

Teknisk och administrativ personal

För teknisk och administrativ personal gäller att du ansöker om semester i Primula. Du måste ta ut minst 20 av årets semesterdagar och du får ha upp till 30 sparade semesterdagar. Tänk på att stämma av med din chef innan du ansöker. All semester ska beviljas av chef i förväg.

Lärarpersonal

För lärarpersonal läggs semestern ut per automatik från första måndagen efter midsommar. Om du vill ha din semester utlagd vid en annan period måste du inkomma till avdelningschef med planering för alla årets semesterdagar innan 30 april. Senast 30 april ska du ha registrerat hela årets semester i Primula om du väljer alternativt utlägg. I annat fall går semestern med i den automatiska hanteringen.

Postdoktorer

Postdoktorers semester hanteras på samma sätt som lärarsemester.

Forskare

För dig som är anställd som forskare gäller från och med 2020 att all din semester läggs ut på samma sätt som lärarsemester med start första måndagen efter midsommar. Därefter behöver du bara själv hålla koll på din ledighet, och det kommer inte generera problem med försäkring. Om du vill ha din semester vid annan period måste du innan den 30 april planera tillsammans med din avdelningschef för minst 20 semesterdagar och det antal som inte genererar fler än 30 sparade semesterdagar ackumulerat. Du registrerar då själv i Primula innan 30 april, och all semester ska beviljas av chef i förväg.

Doktorander

För dig som är anställd som doktorand gäller att din semester läggs ut på samma sätt som lärarsemester med start första måndagen efter midsommar. Därefter behöver du bara stämma av med din handledare när du kan vara ledig, och det orsakar inga problem med försäkring. Om du vill ha din semester vid annan period måste du innan den 30 april planera tillsammans med din avdelningschef för minst 20 semesterdagar och det antal som inte genererar fler än 30 sparade semesterdagar ackumulerat. Du registrerar då själv i Primula innan 30 april, och all semester ska beviljas av chef i förväg.

Administratörer personalfrågor

Sara Bengtsson
HR-administratör
Biologiska institutionen

Telefon: 046 222 93 50
E-post: Sara [dot] Bengtsson [at] biol [dot] lu [dot] se (Sara[dot]Bengtsson[at]biol[dot]lu[dot]se)

Izabella Kehlmeier
HR-administratör
Biologiska institutionen

Telefon: 046 222 02 85
E-post: Izabella [dot] Kehlmeier [at] biol [dot] luse

Ewa Kralik
HR-administratör
Biologiska institutionen

Telefon: 046 222 79 21
E-post: Ewa [dot] Kralik [at] biol [dot] lu [dot] se (Ewa[dot]Kralik[at]biol[dot]lu[dot]se)