Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kommunikation

Tydlig grafisk identitet ger trovärdighet

Vår identitet påverkas av hur vi kommunicerar med vår omgivning. Vår grafiska profil och logotyp är viktiga verktyg som ger oss en enhetlig profil, vilket är en förutsättning för att vi ska kunna stå fortsatt starka i den hårda konkurrensen om forskningsmedel, skickliga medarbetare och studenter, samt kunna klättra på nationella och internationella rankinglistor. Alla medarbetare bidrar till hur Lunds universitet uppfattas. Det är vårt gemensamma ansvar att följa reglerna i den grafiska profilen oavsett om vi producerar material i tryckt eller digital form.

Kommunikationssidor med grafiska profilen på Lunds universitets Medarbetarwebb

Presentationsmaterial

Behöver du presentera institutionen när du är på konferens eller besök på andra universitet? Då finns nedanstående presentationspowerpointar som stöd. De innehåller en kort introduktion till Lunds universitet och basfakta om institutionen. Lägg till och ta bort bilder efter målgrupp och behov. Presentationerna kommer att uppdateras i början på varje år då budgetarbetet och siffrorna från hela Lunds universitet är klara.

Internkommunikation

Internkommunikationen på institutionen sker till större delen genom nedanstående:

E-postlistor

Våra personaladministratörer är ansvarig för våra centrala e-postlistor. 

Anslagstavlan är en lista som i princip når alla på institutionen och dessutom en del på CEC och fakulteten. Det är fritt för alla som är anslutna till listan att posta. Här kommer det mycket information om seminarier, tjänster och annat smått och gott som kan vara av allmänt intresse.

Biologilistan är också en lista som ska nå alla. Till den här listan kan endast Jessica Abbott, Joakim Nilsson, Inger Ekström och Anders Örtegren posta. Här ska det endast komma sådan information som är av yttersta vikt för alla på institutionen.

Utöver dessa finns listor till respektive avdelning, enskilda forskargrupper och andra grupperingar.

Biologibloggen

Biologibloggen kan du läsa om presentationer av nya medarbetare, dagordningar och protokoll från möten och små sammanfattningar av händelser på institutionen. Vi är en enorm institution och tanken med bloggen är att du ska kunna hålla dig lite uppdaterad om vad som händer på andra ställen. Jessica Abbott, Inger Ekström, Anders Örtegren kan posta inlägg. Vill du skriva om något skicka bara texten till Inger Ekström så lägger hon ut den. Kommentarerna är däremot öppna för alla i två veckor. För att undvika för mycket spam stänger vi dem sedan. Alla medarbetare blir prenumeranter på nya blogginlägg via epost.

Nyhetsbrev

Varje fredag kommer vårt nyhetsbrev BioBullen. Här får du en sammanfattning av vad som händer på institutionen kommande vecka och länkar till media som skrivit om institutionen och våra medarbetare under veckan. Nyhetsbrevet är på svenska, men det kan vara ett bra sätt att börja lära sig språket. Glöm inte att meddela Inger Ekström om du sitter på någon information som passar i nyhetsbrevet. Alla medarbetare som stannar längre än sex månader på institutionen lägger vi in som prenumeranter på nyhetsbrevet. Har vi missat att lägga in dig kontakta Inger Ekström.

Informationsskärmar

Vid in- och utgångarna i Ekologihuset och Biologihuset finns det informationsskärmar. Skärmarna är främst till för våra anställda. På skärmarna har vi information om seminarier och annat som händer i huset. De visar också vårt kalendarium. Så här gör du för att få ut information på skärmarna och i kalendariet.

Extern kommunikation

Använd alltid institutionens namn och Lunds universitet vid all extern kommunikation. Det kan fungera med endast Lunds universitet också, men aldrig med bara enhets- eller forskargruppsnamn. På svenska heter institutionen biologiska institutionen och på engelska Department of Biology. Inget annat!

På Medarbetarwebbens kommunikationsdel hittar du mycket matnyttigt om du ska producera eget informationsmaterial. Här finns allt från info om kommunikationsplanering, användning av logotypen, grafisk profil och bildmanér till upphandlade fotografer och byråer, press och media, profilprodukter och översättning.

Sociala medier

Använder du sociala medier i tjänsten? Tänk på att vi är en myndighet och titta på Medarbetarwebben för att få tips och råd.

Tveka inte att kontakta någon av våra kommunikatörer Inger Ekström eller Anders Örtegren om du behöver råd och support i kommunikationsfrågor.

Kontakt

Inger Ekström
Kommunikatör
Biologiska institutionen

Telefon: 046 222 40 88
E-post: Inger [dot] Ekstrom [at] biol [dot] lu [dot] se

Anders Örtegren
Kommunikatör
Biologiska institutionen

Telefon: 046 222 92 22
E-post: Anders [dot] Ortegren [at] biol [dot] lu [dot] se

Prenumerera på Biobullen

Har vi missat att lägga in dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev BioBullen, kontakta Inger Ekström (inger [dot] ekstrom [at] biol [dot] lu [dot] se). Har du inte fått något nyhetsbrev på fredag, titta i din spamfolder.