Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kommunikation

Tydlig grafisk identitet ger trovärdighet

Vår identitet påverkas av hur vi kommunicerar med vår omgivning. Vår grafiska profil och logotyp är viktiga verktyg som ger oss en enhetlig profil, vilket är en förutsättning för att vi ska kunna stå fortsatt starka i den hårda konkurrensen om forskningsmedel, skickliga medarbetare och studenter, samt kunna klättra på nationella och internationella rankinglistor. Alla medarbetare bidrar till hur Lunds universitet uppfattas. Det är vårt gemensamma ansvar att följa reglerna i den grafiska profilen oavsett om vi producerar material i tryckt eller digital form.

Kommunikationssidor med grafiska profilen på Lunds universitets Medarbetarwebb

Kommunikationsplan

För att strukturera och effektivisera kommunikationen på biologiska institutionen upprättar vi varje år en kommunikationsplan.

Presentationsmaterial

Behöver du presentera institutionen när du är på konferens eller besök på andra universitet? Då finns nedanstående presentationspowerpointar som stöd. De innehåller en kort introduktion till Lunds universitet och basfakta om institutionen. Lägg till och ta bort bilder efter målgrupp och behov. Presentationerna kommer att uppdateras i slutet på januari varje år då budgetarbetet är klart.

Internkommunikation

Internkommunikationen på institutionen sker till större delen genom nedanstående:

E-postlistor

Vår IT-avdelning är ansvarig för våra centrala e-postlistor. 

Anslagstavlan är en lista som i princip når alla på institutionen och dessutom en del på CEC och fakulteten. Det är fritt för alla som är anslutna till listan att posta. Här kommer det mycket information om seminarier, tjänster och annat smått och gott som kan vara av allmänt intresse.

Biologilistan är också en lista som ska nå alla. Till den här listan kan endast Christer Löfstedt, Carin Jarl-Sunesson, Monica Pardon, Anders Kullberg och Inger Ekström posta. Här ska det endast komma sådan information som är av yttersta vikt för alla på institutionen.

Utöver dessa finns listor till respektive enhet. Medlemskapet på listorna är automatisk efter verksamhetsroll i Lucat. Kontakta helpdesk [at] biol [dot] lu [dot] se om du har frågor om e-postlistorna.

Biologibloggen

Biologibloggen kan du läsa om presentationer av nya medarbetare, dagordningar och protokoll från möten och små sammanfattningar av händelser på institutionen. Vi är en enorm institution och tanken med bloggen är att du ska kunna hålla dig lite uppdaterad om vad som händer på andra ställen. Carin Jarl-Sunesson, Inger Ekström, Jan Olsson och Jessica Abbott kan posta inlägg. Vill du skriva om något skicka bara texten till Inger Ekström så lägger hon ut den. Kommentarerna är däremot öppna för alla i två veckor. För att undvika för mycket spam stänger vi dem sedan. Alla medarbetare som stannar längre än sex månader på institutionen lägger vi in som prenumeranter på nya blogginlägg via epost.

Nyhetsbrev

Varje fredag kommer vårt nyhetsbrev BioBullen. Här får du en sammanfattning av vad som händer på institutionen kommande vecka och länkar till media som skrivit om institutionen och våra medarbetare under veckan. Nyhetsbrevet är på svenska, men det kan vara ett bra sätt att börja lära sig språket. Glöm inte att meddela Inger Ekström om du sitter på någon information som passar i nyhetsbrevet. Alla medarbetare som stannar längre än sex månader på institutionen lägger vi in som prenumeranter på nyhetsbrevet. Har vi missat att lägga in di kan du prenumerera på nyhetsbrevet här.

Extern kommunikation

Använd alltid institutionens namn och Lunds universitet vid all extern kommunikation. Det kan fungera med endast Lunds universitet också, men aldrig med bara enhets- eller forskargruppsnamn. På svenska heter institutionen biologiska institutionen och på engelska Department of Biology. Inget annat!

På Medarbetarwebbens kommunikationsdel hittar du mycket matnyttigt om du ska producera eget informationsmaterial. Här finns allt från info om kommunikationsplanering, användning av logotypen, grafisk profil och bildmanér till upphandlade fotografer och byråer, press och media, profilprodukter och översättning.

Vår externa webbplats är ett viktigt ansikte utåt. Ta för vana att med jämna mellanrum kontrollera att den information du är inblandad i är uppdaterad. Din personliga webbsida kan du uppdatera själv medan webbpublicister sköter projekt- och forskargruppssidorna. Ta kontakt med din webbpublicist och berätta vad som behöver uppdateras.

Sociala medier

Använder du sociala medier i tjänsten? Tänk på att vi är en myndighet och titta på Medarbetarwebben för att få tips och råd.

Hjälp

Behöver du hjälp, råd och stöd avseende kommunikation tveka inte att kontakta informatör Inger Ekström (kontaktuppgifter på vår externa webbplats) . 

Sidansvarig:

Kontakt

Inger Ekström
Informatör
Biologiska institutionen

Telefon: 046-222 40 88
E-post: inger [dot] ekstrom [at] biol [dot] lu [dot] se

Jan Olsson
Forskningsjournalist
Biologiska institutionen

Telefon: 046-222 94 79
E-post: jan [dot] olsson [at] biol [dot] lu [dot] se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

BESÖKSADRESSER

Biologihuset
Sölvegatan 35
223 62 Lund
Hämtställe 4

Ekologihuset
Sölvegatan 37
223 62 Lund
Hämtställe 50

Arkivcentrum Syd
Porfyrvägen 20
224 78 Lund
Hämtställe 62

LEVERANSADRESSER

Biologihuset
allmänna leveranser

Sölvegatan 35B
223 62 Lund

Biologhuset – hus D
Naturvetarvägen 2
223 62 Lund

Ekologihuset
Naturvetarvägen 6A
223 62 Lund

Arkivcentrum Syd
Porfyrvägen 20
224 78 Lund

Om webbplatsen