Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Gruppen för jämställdhet och lika villkor

Jämställdhet på biologiska institutionen

Biologiska institutionen verkar mot alla former av diskriminering. Känner du dig diskriminerad, kontakta någon av personerna eller organisationerna under Kontakt eller någon av medlemmarna i Gruppen för jämställdhet och lika villkor (JoL-gruppen).

JoL-gruppens uppgifter är att uppmärksamma de problem som kan finnas på en arbetsplats för de som uppfattas som minoritet. Detta är oftast inte explicit uttryckt av medarbetarna utan kan vara grundat i en kultur som finns i samhället i stort. Man kan indirekt få sämre möjligheter att utvecklas, byta arbetsuppgifter, avancera i karriären, osv., på grund av att man tillhör en viss grupp. Att man delar in människor i olika grupper istället för att utgå från individen är ett av grundproblemen som vi jobbar på att synliggöra.

Om det i samhället finns en norm för hur olika grupper är, vad de passar till för jobb och vilka som naturligt ska ha makt, så blir det indirekt ett problem vid exempelvis anställning och karriär. Chansen att någon som passar in i ”mallen” för just det jobbet eller den arbetsuppgiften, bedöms som mer lämplig och får jobbet, är stor. Detta även om man i princip är för lika rättigheter och möjligheter för alla människor oavsett kön, etnicitet, ålder och/eller sexualitet. Ett diskriminerande system kan existera utan att någon ens menar något illa.

JoL-gruppen jobbar för att arbetsplatsen ska bli mer inkluderande och uppmärksamma de eventuella problem som finns. Vi vill jobba för att ledningen är tydlig med vad som gäller och visar för sina medarbetare att detta är ett viktigt område. Vi gör det bl. a genom att uppmuntra till diskussion om jämställdhet och lika villkor, sammanställa information om hur det ser ut på arbetsplatsen, dela ut böcker eller artiklar som handlar om jämställdhet på ett eller annat sätt, anordna seminarier och workshops, och vara till hjälp och stöd om någon känner att de har problem.

Övriga ledamöter

Ovanstående länkar leder till institutionens externa webbplats.

Viktiga jämställdhetslänkar

Jämställdhetsgruppen på Biologibloggen

Minutes from the JoL meeting 6/4 -17

2017-04-11
The Gender equality and equal opportunities group had a meeting 6 April. Among other things they discussed the Biology Equality Action Plan,…

Inte helt lätt att bemöta härskartekniker

2016-09-30
Igår hade Jämställdhetsgruppen och SACT ordnat en workshop om härskartekniker. De hade bjudit in Katarina Billing från MiL att hålla i works…

Minutes from the JoL meeting 8/4 -16

2016-04-12
The Gender equality and equal opportunities group had a meeting 8 April. Among other things they discussed the Biology Equality Plan, the ne…
Sidansvarig:

Ordförande

Bengt Hansson
Universitetslektor
MEMEG

Telefon: 046-222 49 96
E-post: Bengt [dot] Hansson [at] biol [dot] lu [dot] se

Protokollförare

Protokoll

Alla protokoll är i pdf-format.

BESÖKSADRESSER

Biologihuset
Sölvegatan 35
223 62 Lund
Hämtställe 4

Ekologihuset
Sölvegatan 37
223 62 Lund
Hämtställe 50

Arkivcentrum Syd
Porfyrvägen 20
224 78 Lund
Hämtställe 62

LEVERANSADRESSER

Biologihuset
allmänna leveranser

Sölvegatan 35B
223 62 Lund

Biologhuset – hus D
Naturvetarvägen 2
223 62 Lund

Ekologihuset
Naturvetarvägen 6A
223 62 Lund

Arkivcentrum Syd
Porfyrvägen 20
224 78 Lund

Om webbplatsen