Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Biologer får stipendier ur Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond

Collage med två unga kvinnor. En med huvudbonad, en utan. Foto
Lettice Hicks och Milda Pucetaite har fått stipendier ur Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö.

Lettice Hicks får 100 000 kronor för forskning om ”Mikrobers betydelse för jordbruksmarkens bördighet och förmåga att lagra kol” och Milda Pucetaite får 85 000 kronor forskning om ”Mikrosvampars betydelse för kolsänkan i marken”.

 

En grupp med leende människor står på rad i ett stort rum med tavlor på väggarna. Foto
HMK Stipendiaterna tillsammans med Kung Carl XVI Gustaf. Foto: Clas Göran Carlsson

Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö ska främja forskning, teknisk utveckling och företagande, som bidrar till uthålligt nyttjande av naturresurserna och bevarande av biologisk mångfald.

Stipendierna delades ut av Konung Carl XVI Gustaf vid en mottagning på Kungliga Slottet den 25 maj (Kungahusets webbplats). Vi säger grattis!