Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sök i de zoologiska samlingarna

Våra samlingar är sökbara genom den globala databasen Global Biodiversity Information Facilityy (GBIF). Så här gör du för att söka i våra samlingar genom GBIF.

  1. Gå till GBIF:s sida om de zoologiska samlingarna vid biologiska museet i Lund (på engelska).
  2. Den gröna knappen/länken med antal occurrences leder till våra samlingars söksida (direktlänk till vår söksida på GBIFs engelska webbplats).
  3. Nu kan du göra sökningar i museets zoologiska data på GBIF genom att välja önskad kategori i vänsterkolumnen.
  4. Lämpligast är att söka på Scientific name som ligger högt upp i kolumnen. Du kan antingen söka i klartext, till exempel Pseudorca crassidens, eller bläddra dig fram i trädet som visar hur många exemplar det finns knutet till samlingen under respektive kategori.
  5. Du kan filtrera ditt sökresultat med andra urvalskriterier som till exempel år (Year) eller område via kartan under Location.

Fasan

Foto: Lina Karna Kippel