Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sinnesekologi

En internationell kurs för doktorander

Den två veckor långa internationella forskarutbildningskursen i sinnesekologi har hunnit fylla trettio år. Vi kursen i slutet september eller början på oktober vartannat år. Antalet deltagare är begränsat till 40. Nästa gång kursen går är 2022. På kursen föreläser världsledande auktoriteter inom sinnesekologiområdet om djurs alla olika sinnen.

En närbild på en säl. Foto.

Djurs olika sinnena är livsavgörande i deras dagliga liv, vare sig det rör sig om att hitta en partner eller ett byte, fly från ett rovdjur eller bara hålla koll på omgivningarna.

För att snabbt och effektivt reagera på faror och möjligheter måste varje djurart ha ett system av sinnen som är optimerade för just det djurets speciella ekologi. Det har resulterat i den stora variation av sinnessystem vi hittar i naturen idag.

Kursupplägg

Du lär dig hur sinnen har utvecklats, hur de fungerar och hur skillnader och likheter uppkommit mellan olika arter. Vi åker också på en exkursion till en fältstation på Falsterbohalvön där de ringmärker fåglar. Kursen består både av föreläsningar och laborationer och det ingår en postersession där du kan presentera och diskutera din egen forskning. Titta gärna på senaste schemat på vår engelska webbplats för att få en djupare insikt i hur kursen är upplagd.

Avslutad kurs ger 6 högskolepoäng och kursen ges på engelska.

Kursperiod

Nästa gång kursen går är 22 september – 5 oktober 2024.

Kursavgift

Även om kursen är subventionerad så måste vi ta ut en avgift på 15 500 kr för 2024.

Anmälan

Kursen är fullsatt och anmälan är stängd.

Senast den 15 augusti 2024 ska du som är anmäld skicka in ett abstract för din posterpresentation till Sensory [dot] Ecology [at] biol [dot] lu [dot] se.

Instruktioner för att skriva ett abstract

Filen ska vara i stående format och textblocket ska vara 17 cm från vänster till höger och inte längre än 25 cm toppen till bottnen. Du kan använda antingen A4- eller US Letter format så länge som storleken på textblocket är inom de specificerade måtten. Placera textblocket 2 cm från vänster- och överkanten av sidan.

Du måste skriva abstractet på engelska. Det får inte vara längre än en sida. Vi rekommenderar att du inkluderar en svartvit figur. Vi har inga restriktioner vad det gäller användandet av grafik och matematiska eller kemiska formler. Abstracthäftet kommer att publiceras i svartvitt oavsett om du använder färg.

Använd följande teckensnitt och storlek

  • Teckensnitt – Times eller Times New Roman
  • Titel – 16 punkter
  • Författarnamn – 14 punkter
  • Adress, inklusive epostadress – 12 punkter
  • Text – 12 punkter

Citering av litteratur ska göras i kortformat. Vi föredrar att du skickar oss ditt abstract som en pdffil. Om det av någon anledning inte går kan du skicka en wordfil.

Betalning av kursavgiften

Vi är tvungna att ta ut en kursavgift för att täcka kostnaden för kursen. Enligt svensk lag får du som privatperson inte betala kursavgiften ur egen ficka. För att säkerställa att svensk lag följs måste ditt universitet skriva en överenskommelse där det garanterar din institution betalar kursavgiften och inte du själv. Studenter vid Lunds universitet behöver inte en undertecknad överenskommelse då deras handledare kommer att få en internfaktura. Observera att överenskommelsen bara gäller kursavgiften. Det spelar ingen roll vem som betalar kostnaden för resa och uppehälle.

Du måste fylla i en överenskommelse som finns på vår engelska webb och få den signerad av din prefekt. Du (eller någon från ditt universitet) ska fylla i den röda texten. På sidan två finns det utrymme för upp till tre studenter från samma universitet att fylla i sina uppgifter. Vi behöver med andra ord bara ett undertecknat formulär per universitet. Glöm inte att skriva in adressen till vilken vi ska skicka fakturan för kursavgiften.

När du fyllt i överenskommelsen och fått den signerad av din prefekt ska du skanna den och mejla den som ett PDF-dokument till Sensory [dot] Ecology [at] biol [dot] lu [dot] se. Mejla överenskommelsen senast den 15 augusti 2024.

Lunds universitet kommer att skicka en faktura till adressen du har uppgett. Fakturan ska vara betald innan du anländer till Lund.

Närbild på ett par spindelögon. Foto.

Kontakt

Alla frågor ska ställas till Sensory [dot] Ecology [at] biol [dot] lu [dot] se.

Kursledare

Eric Warrant
Professor
Funktionell zoologi

Telefon:046 222 39 41
E-post:Eric [dot] Warrant [at] biol [dot] lu [dot] se

Marie Dacke
Professor
Funktionell zoologi

Telefon: +46 46 222 93 36
E-post: Marie [dot] Dacke [at] biol [dot] lu [dot] se

Christer Löfstedt
Professor
Funktionell zoologi

Telefon: +46 46 222 93 38
E-post: Christer [dot] Lofstedt [at] biol [dot] lu [dot] se