Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Yihan Xia

Doktorand

Vad jag arbetar med

Jag började mina doktorandstudier i Feromongruppen i november 2015. Arbetet med min doktorsavhandling är inriktat på insektsferomonproduktion i genetiskt modifierade växter. Det har visat sig att några av de vanligaste nattflyferomonerna kan framställas i tobaksplantor genom transient uttryck av de nödvändiga generna. Jag vill visa att det är tekniskt och kommersiellt genomförbart att producera insektsferomoner i så kallade växtfabriker med en syntetisk biologisk strategi.

Min bakgrund

Jag kommer från Kina och är född i Quzhou, som är en liten stad i Zhejiang-provinsen i sydöstra Kina. Jag började 2008 på Nanjing Agriculture University (NAU) för att ta min kandidatexamen, där mitt huvudämne var ekologi. Därefter studerade jag jordbruksentomologi och skadedjurskontroll vid NAU genom att studera feromonbiosyntesen hos en fjärilsart, nämligen risskadegöraren Chilo suppressalis. Jag tog min magisterexamen där i juni 2015.

Jag älskar simning, olika typer av bollsporter och naturvetenskap, och jag är mycket glad för möjligheten att utföra forskarutbildning och forskning i Feromongruppen!

Sidansvarig:
Yihan Xia porträtt
E-post: yihan [dot] xia [at] biol [dot] lu [dot] se

Doktorand

Funktionell zoologi

+46 46 222 93 44

+46 73 847 68 18

E-D214

Ekologihuset, Sölvegatan 37, Lund

50

Forskargrupp

Feromongruppen

Projekt

Se min engelska webbsida

Handledare

Huvudhandledare

Christer Löfstedt

Biträdande handledare

Hong-Lei Wang