Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Xiaoqing Hou

Doktorand

Vad jag arbetar med

Jag började som doktorand i feromongruppen i november 2016. Mitt forskningsprojekt rör doftreceptorer i insekter, särskilt hos nattfjärilar.

De gener som kodar för doftreceptorer har identifierats hos många insektetsarter. Vissa av dessa doftreceptorer är mycket specifika och binder bara några få doftämnen, medan andra är mer generella. Vi är fortfarande långt ifrån att förstå var i dessa receptorer som selektivitet och sensitivitet kodas. I mitt doktorandprojekt kommer jag att studera den funktionella betydelsen av sekvensvariationen i doftreceptorer hos insekter.

Min bakgrund

Jag kommer från en liten stad i norra Kina. Jag tog min kandidatexamen och magisterexamen på Nanjings lantbruksuniversitet, i ämnet lantbruksentomologi och skadedjursbekämpning. Mitt fokus låg på att utforska effekterna av jordförbättringsmedlet biokol på födobeteendet hos sporrstriten Nilaparvata lugens.

Publikationer

Sidansvarig:
Porträttfoto av Xiaoqing Huo
E-post: xiaoqing [dot] hou [at] biol [dot] lu [dot] se

Doktorand

Funktionell zoologi

50

Forskargrupp

Feromongruppen

Handledare

Huvudhandledare

Christer Löfstedt

Biträdande handledare