Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny som student

Grattis till din utbildningsplats! Som ny student på biologiska institutionen är den några saker du behöver veta. Här har vi samlat det viktigaste.

En lärare står och pekar på en whiteboard. Foto.

Covid-19

Regler och restriktioner från myndigheter och Lunds universitet ändrar sig efter hur Covid-situationen utvecklar sig. Håll dig uppdaterad om vad som gäller i nuläget:

Corona/Covid-19 och undervisningen på biologiska institutionen

Allmän information om Coronaviriuset/Covid-19 som gäller för alla studenter på universitetet på Lunds universitets centrala webbplats

Introduktion och välkomstbrev

Alla våra kurser  startar med ett obligatoriskt introduktionsmöte. Deltar du inte på mötet förlorar du din utbildningsplats

I god tid innan kursstarten får du ett välkomstbrev för din kurs.

Ibland studsar våra mejl eller hamnar i din skräpmappen. Har du inte fått ditt välkomstmejl fyra veckor innan kursen eller programmet börjar, kontakta våra studievägledare Lotta Persmark (biologi och bioinformatik) eller Christina Ledje (molekylärbiologi).

För våra masterstudenter ordnar vi introduktionsaktiviteter. Schema för dessa finns i lärplattformen Canvas.

Reserv

Står du på reservlistan till en kurs eller ett program? Vi kallar reserver i turordning via epost. Har du frågor om reservplacering kan du kontakta våra studievägledare.

Schema och kurslitteratur

På kursernar lärplattform i Canvas finns TimeEdit schema och information om kurlitteratur. Alla som är antagna har tillgång till kursens sida i Canvas som öppnat cirka fyra veckor innan kursen startar.

LUNA, kåren för naturvetarstudenter

Som student vid naturvetenskapliga fakulteten tillhör du studentkåren LUNA. Studentkåren arbetar främst med utbildningsbevakning, och har som syfte att upprätthålla hög kvalitet i alla utbildningar vid Lunds universitet. Förutom utbildningsbevakning ordnar studentkårerna även sociala aktiviteter, bidrar med näringslivskontakter, arbetsmarknadsdagar och föreläsningar. De arrangerar även välkomstaktiviteter för nya studenter.

LUNA, engelska webbplats

Vad du behöver göra som nyantagen student

På Lunds universitets centrala webbsidor finns generell information för nyantagna student. Du hittar checklistor och annan matnyttig information om livet som student i Lund.

Lunds universitets centrala sidor för nya studenter

Canvas

Canvas är en webbaserad utbildningsplattform. Via Canvas har du som student tillgång till de kurstillfällen som du är registrerad på. Du loggar in med ditt Studentkonto.

Logga in i Canvas här.

Porträtt av Christina Ledje. Foto.

Christina Ledje

Studievägledare molekylärbiologi, internationell koordinator

Telefon: 046 222 73 16
E-post: Christina [dot] Ledje [at] biol [dot] lu [dot] se

Porträtt av Lotta Persmark. Foto.

Lotta Persmark

Studievägledare biologi och bioinformatik

Telefon: 046 222 37 28
E-post: Lotta [dot] Persmark [at] biol [dot] lu [dot] se