Masterprogram i molekylärbiologi – allmän inriktning

120 högskolepoäng

En utbildning i gränslandet mellan biologi, biomedicin och kemi – för dig som själv vill komponera en examen efter egna intressen och förkunskaper. Du kan välja från ett brett utbud av cirka 30 kurser inom allt från mikrobiologi, molekylär genetik och biokemi, till sinnesbiologi, toxikologi och farmakologi. Under dina studier tillämpar du teoretisk analys med praktiska färdigheter i våra laborationssalar. Utbildningen ges på engelska. Utbildningen avslutas med ett examensarbete om 30-60 högskolepoäng.

Rekomenderad studiegång

Alla länkar utom den till masterexamensarbete går till Lunds universitets centrala utbildningssidor.

År 1

Höst

Molekylärbiologisk metodik, 15 högskolepoäng (BIOR79) eller Neurobiologi,15 högskolepoäng (BIOR58)
Växtens funktion, 15 högskolepoäng (BIOR76), Sinnesbiologi,15 högskolepoäng (BIOR20) eller valbar kurs

Vår

Molekylär mikrobiologi,15 högskolepoäng (BIOR63) eller valbar kurs
Cellulär och molekylär neurobiologi, 15 högskolepoäng (BIOR84) eller Antibiotika,7,5 högskolepoäng (BIOR56) plus Mikroskopi - Bio-Imaging, 7,5 högskolepoäng (BIOS08) eller valbar kurs

År 2

Höst

Valbara kurser eller masterexamensarbete 30/45/60 högskolepoäng.

Vår

Fortsättning på examensarbete.

Du hittar fullständig lista på genomförda masterexamensarbeten i biologi och molekylärbiologi i LUP Student Papers (på engelska).

Examenskrav

Examenstitel

Naturvetenskaplig masterexamen (två år)
Huvudämne: Molekylärbiologi

Förkunskapskrav och anmälning sker på Lunds universitets centrala utbildningssidor.

Porträtt av Christina Ledje. Foto.

Christina Ledje

Studievägledare molekylärbiologi, internationell koordinator