Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogram i molekylär genetik och bioteknik

120 högskolepoäng

Masterprogrammet i molekylär genetik och bioteknik fokuserar på de områden som ligger till grund för molekylär genetik, inklusive genteknik, cellbiologi, molekylärbiologi och bioteknik. Programmet är forskningsanknutet och studenterna kommer att ha goda förutsättningar för att påbörja forskarstudier både i Sverige och utomlands. Ett stort fokus lägges också på moment som förbereder för arbete inom läkemedels- , bioteknik- och livsmedelsindustrin, såsom patent, innovationer, lagstiftningen kring molekylär bioteknologi och start av bioteknikföretag.

Studierna omfattar 2 års heltidstudier (120 högskolepoäng). De flesta kurser omfattar 15 högskolepoäng där studenten förväntas delta aktiv på seminarier, föreläsningar liksom praktiska moment. I slutet av utbildningen gör studenten ett examensarbetet om 30-60 högskolepoäng. 

Rekomenderad studiegång

Alla länkar utom den till masterexamensarbete går till Lunds universitets centrala utbildningssidor.

År 1

Höst

Molekylärbiologisk metodik, 15 högskolepoäng (BIOR79, obligatorisk)
Molekylär genetik i eukaryota organismer, 15 högskolepoäng (BIOR49)

Vår

Genetisk analys I, 7,5 högskolepoäng (BIOR59, obligatorisk) plus Genetisk analys II, 7,5 högskolepoäng (BIOR60, valbar) eller annan valbar kurs
Molekylär bioteknik, 15 högskolepoäng (BIOR31, obligatorisk)

År 2

Höst

Bioinformatik och Sekvensanalys, 7.5 högskolepoäng (BINP11) eller valbar kurs
Bioinformatik: Programmering i Python, 7.5 högskolepoäng (BINP16) eller valbar kurs
Masterexamensarbete 30/45/60 högskolepoäng

Vår

Masterexamensarbete

Du hittar fullständig lista på genomförda masterexamensarbeten i biologi och molekylärbiologi i LUP Student Papers (på engelska).

Examenkrav

Examenstitel

Naturvetenskaplig masterexamen (två år)
Huvudämne: Biologi med specialisering inom molekylär genetik och bioteknik.

Förkunskapskrav och information om anmälan finns på Lunds universitets centrala utbildningssidor.

Porträtt av Christina Ledje. Foto.

Christina Ledje

Studievägledare molekylärbiologi, internationell koordinator

Telefon: 046 222 73 16
E-post: Christina [dot] Ledje [at] biol [dot] lu [dot] se