Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogram i bioinformatik

120 högskolepoäng

Forskning inom medicin, biokemi och biologi genererar enorma mängder biologiska data. Detta skapar en hög efterfrågan på studenter med kunskap inom bioinformatik. I masterprogrammet i bioinformatik vid Lunds universitet kombineras bioinformatik med biologi, datavetenskap och statistik för att analysera den biologiska datan. Studenter med olika utbildningsbakgrund tränas i att använda sig av nya och moderna programmeringsverktyg och metoder för att hantera biologisk data. Under programmets gång får studenten även tillfälle att i projektform använda sig av sina kunskaper i en internationell forskningsmiljö.

Rekomenderad studiegång

Alla länkar utom den till masterexamensarbete går till Lunds universitets centrala utbildningssidor.

År 1

Höst

Vår

År 2

Valbara kurser och/eller masterexamensarbete

Examenskrav

Examenstitel

Master i Bioinformatik (två år)

Förkunskapskrav och information om anmälan finns på Lunds universitets centrala utbildningssidor.

Porträtt av Lotta Persmark. Foto.

Lotta Persmark

Studievägledare biologi och bioinformatik

Telefon: 046 222 37 28
E-post: Lotta [dot] Persmark [at] biol [dot] lu [dot] se