Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram

Program 180 högskolepoäng | 3 år | Kandidatexamen

Ett kandidatprogram innebär tre års heltidsstudier och leder fram till en kandidatexamen.

En person står och pratar framför ett flertal lyssnare ute i naturen. Foto.

Vanligen läser du ett basblock med obligatoriska kurser och därefter valbara kurser inom ditt huvudområde eller i något annat ämne. Du avslutar din kandidatutbildningen med ett självständigt arbete, ett examensarbete.

Efter kandidatexamen kan du läsa vidare inom ett masterprogram, motsvarande 2 års heltidsstudier. Du kan också komplettera din utbildning inom andra områden för att till exempel bli lärare.

På de flesta av våra kurser på grundnivå är undervisningsspråket svenska, medan det är engelska på kurserna på avancerad nivå.

Biologiska institutionen ger två kandidatprogram, ett i biologi och ett i molekylärbiologi.

Mer information om kandidatprogrammet i biologi

Mer information om kandidatprogrammet i molekylärbiologi