Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Molekylärbiologi: molekylär genetik och bioteknik

120 högskolepoäng

Programmet sammanknyter den basala grundforskningen med de tillämpade applikationerna och fungerar som en plattform för gränsöverskridande integration av de molekylära inriktningarna inom genetik, genteknik, cellbiologi, molekylärbiologi, bioteknik, biokemi och bioinformatik. Alla dessa inriktningar har en gemensam bas i molekylärgenetiken, vilken är den disciplin som förklarar vilken information i arvsmassan som ger upphov till olika egenskaper hos en organism, samt hur denna information kommer till uttryck.

Arbetsmarknad

Programmet är forskningsinriktat och studenterna kommer att ha goda förutsättningar för att påbörja forskarstudier både i Sverige och utomlands. Ett stort fokus lägges också på moment som förbereder för arbete inom läkemedels- , bioteknik- och livsmedelsindustrin, såsom patent, innovationer, lagstiftningen kring molekylär bioteknologi och start av bioteknikföretag.

Förkunskapskrav och anmälan (i Lunds universitets kursdatabas)

Rekommenderad studiegång

År 1

Höst