Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Masterprogram i bioinformatik

120 högskolepoäng

Bioinformatik är ett multidisciplinärt fält i gränslandet mellan biologi, datavetenskap, fysik och medicin. Under det senaste årtiondet har ny teknologi inom genomik och proteomik revolutionerat modern forskning i biologi och medicin. Vetenskapliga upptäckter är idag till stor del beroende av effektivt hanterande och analys av enorma mängder data som produceras genom våtlabsexperiment. Bioinformatikprogrammet ger studenter från olika fält träning i att utföra dataanalyser av biologiska data.

Bioinformatikprogrammet kombinerar avancerad forskning med utbildning i nuvarande tekniker och utvecklar nya mjukvaruverktyg. För att få en övergripande förståelse av en organism eller grupper av organismer analyseras och kombineras data inom proteomik, genomik och transkriptomik.

Efter examen finns det många olika arbetsgivare att välja mellan, både inom universitetet och industrin som bioinformatik- eller biodatateknikspecialist. Tidigare studenter har fått jobb hos Silicon Genetics och Novozymes och i forskargrupper på Harvard Medical School och på Lunds universitet.

Programmet ges i sin helhet på engelska.

För mer information se engelska webben

Sidansvarig:
3D rekonstruktion av protein

Rekommenderad studiegång

Studievägledare

Lotta Persmark
Studievägledare
Utbildningskansliet

Telefon: 046-222 37 28
E-post: Lotta [dot] Persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Programkoordinator

Björn Canbäck
Univeristetslektor
Molekylär cellbiologi

Telefon: 046-222 94 19
E-post: Bjorn [dot] Canback [at] biol [dot] lu [dot] se