Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Masterprogram: Växtbiologi

120 högskolepoäng

Detta är en masterutbildning för dig som är intresserad av växter och deras funktion, ekologi, systematik, evolution, samt deras betydelse för den biologiska mångfalden. Du får insikt i den industriella tillämpningen av växter på växtförädlingsföretag och inom bioteknikindustrin. Du lär dig förstå hur växten och dess organ, celler och genom är uppbyggda och fungerar tillsammans. Du får en inblick i de evolutionära drivkrafter som leder till nya växtarter, de mekanismer som påverkar växternas utbredning, och de ekologiska processer som påverkar mångfalden av arter i växtsamhällen. Du får kunskaper om växternas samspel med andra organismer samt hur växter anpassar sig till miljöförändringar. Inom programmet kan du välja att inrikta dig mot systematik, bevarandebiologi, bioinformatik eller växtförädling.

Utbildningen ger en god grund för forskarutbildning och forskningsverksamhet inom växtfysiologi, växtekologi, molekylärbiologi, systematik och evolutionsbiologi, växtbioteknik eller bevarandebiologi. Utbildningen är också användbar för blivande lärare, kommunekologer, ekologiska konsulter, samt biologer inom naturvårds-, jordbruks- och skogsvårdssektorn.

Med en mer molekylär inriktning kan du också vända dig mot växtförädlingsindustrin och bioteknikföretag. Biologer med växtbioteknisk inriktning kan också arbeta med utredningsarbete på olika myndigheter, som jordbruksverket.

Programmet ges i sin helhet på engelska. För mer information se vår engelska webb

Programmet startar på höstterminen och du kan söka i den första eller den andra ansökningsomgången (info på engelska på University Admissions

Förkunskapskrav och anmälan (i Lunds universitets kursdatabas)

Titel på examen:

Naturvetenskaplig masterexamen
Huvudområde: Biologi med fördjupning i Växtbiologi

Sidansvarig:

Studievägledare

Lotta Persmark
Studievägledare
Utbildningskansliet

Telefon: 046-222 37 28
E-post: Lotta [dot] Persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Programkoordinator

Stefan Andersson
Professor
Biodiversitet

Telefon: 046-222 44 08
E-post: Stefan [dot] Andersson [at] biol [dot] lu [dot] se