Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Praktik, 15 hp

BIOT01

Kursbeskrivning

Kursen Praktik 15 hp är tänkt för dig som har nära till examen och vill pröva dina biologiska kunskaper i ett arbete som passar din studieinriktning. Kursen har karaktär av ”jobbsökarkurs” genom att en arbetsgivare får möjlighet att bedöma dina personliga kvalifikationer. Personkännedomen kan bli ett värdefullt och ofta avgörande komplement till dina examens- och studiehandlingar. En god insats som praktikant bereder ofta väg för en anställning senare.

När vi bett våra före detta studenter tipsa blivande studenter om utbildningen blir svaret ofta "gör praktik"och "praktik borde vara obligatoriskt" - så ta chansen. Gör en praktik och öka dina möjligheter att få ett jobb!

Observera att du själv måste leta upp en praktikplats och ta kontakt med en eventuell handledare. Praktikplatsen bör ligga utanför universitet och högskola och arbetet ska ha en biologisk anknytning. Praktiken redovisas både muntligt och skriftligt.

Sidansvarig:

Studievägledare

Lotta Persmark
Studievägledare
Utbildningskansliet

Telefon: 046-222 37 28
E-post: Lotta [dot] Persmark [at] biol [dot] lu [dot] se

Anmälan

Du anmäler dig till kursen genom att fylla i anmälningsblanketten (pdf; 541 kB). Den lämnas på Utbildningskansliet eller skickas elektroniskt till Lotta Persmark.

Kursperiod

Du kan läsa kursen på hel- eller deltid under hela året, även på sommaren.

Hitta praktikplats

Hitta praktikplats i Lunds universitets karriärportal