Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lärare, kursmoment och examensarbeten

Nedan finner du korta beskrivningar av de olika kursmomenten samt de olika typerna av examensarbeten. Klicka på namnet om du vill veta mer om läraren eller hans forskningsinriktning.

Lärare Kursmoment Examensarbete

Anders Brodin

Anders Brodin
Teoretisk ekologi, individbaserade modeller inom dynamisk programmering Flera olika, t ex utveckling av en egen dynamisk programmeringsmodell, användning av neurala nätverk på inlärningsproblem eller modellering av begränsningar för minneskapacitet

Einar Heiberg

Einar Heiberg
Modellering av flöden och energiomsättning i hjärtat Vid institutionen för klinisk fysiologi har ett antal exjobb genomförts, främst inom bildanalys, fysiologi och analys av tre dimensionellt flöde. Exempel på arbeten är automatisk identifiering av virvlar i hjärtat, utveckling av nya analysmetoder för tredimensionellt flöde, segmentering av kärlträd och kärl, analys av energier i hjärtat, kvantifiering av töjning i hjärtat, och utveckling av nya segmenteringsmetoder.

Germund Hesslow

Germund Hesslow
Neurofysiologisk modellering av inlärning i lillhjärnan I denna nervkrets finns feedbackmekanismer som gör tolkningen av funktionen komplex, här finns modelleringsmöjligheter för duktiga teknologer

Lars Hård

Lars Hård
Kommersiell biologisk programmering En rad möjliga exjobb kan erbjudas inom områden som “data mining”, olika typer av inferensbaserade system, optimering och visualiseringsteknologi.

Henrik Jönsson

Henrik Jönsson
Systembiologi: Molekylära nätverk i celler, egenskaper för molekylära nätverk Modellering av genetiska nätverks och deras styrning av växter tillväxt, cancertumörer eller stamcellsutveckling.

Jörgen Ripa

Jörgen Ripa
Teoretisk populationsekologi Exjobbsprojektet gårut på att undersöka vilka effekter stokastisk variation kan ha på dynamiken i ett enkelt predator - bytessystem. Speciellt intressanta är effekterna på fenomen som cyklicitet och utdöenderisk. Ett visst intresse och kunskap om stokastiska processer är nödvändigt.
Sidansvarig:

Huvudlärare

Anders Brodin
Professor
Evolutionär ekologi

Telefon: 046-222 41 43
E-post: Anders [dot] Brodin [at] biol [dot] lu [dot] se

Schema