Så kan du medverka i forskningen

Vi är intresserade av din medverkan. Vi behöver få hjälp av medborgare för att samla in data ifrån Ystad i söder till Luleå i norr.

En fågelholk med nummer 20 skrivet på den.

Under uppstarten 2017 kommer vi att rikta in oss på att få hjälp av biologistudenter ifrån Lunds och Göteborgs universitet. Men på sikt kommer alla som är intresserade av fåglar att kunna delta, däribland barn, familjer, individer, skolor, pensionärer, ungdomsgrupper, naturcentrum och fågelklubbar.

Håll ett öga på denna sida för uppdateringar om du är intresserad.

Genom att hjälpa forskare med datainsamling till detta storskaliga projekt så kommer du att bidra till en ökad förståelse för hur fåglar hanterar urbaniseringens framfart och om denna effekt skiljer sig åt mellan olika klimatzoner i Sverige. Du kommer att få årliga brev om projektets resultat och nyheter.

För skolor är detta en unik möjlighet att låta barn/ungdomar vara delaktiga i ett forskningsprojekt och lära sig mer om fågelekologi, hållbarhet, och naturvetenskapliga metoder som experimentell design.

Förhoppningsvis kommer detta att leda till ett ökat intresse för naturvetenskap hos barn och ungdomar. Vid intresse kommer vi framöver att besöka skolor för demonstrationer och föreläsningar.

Kontakt

Ansvarig forskare: Docent Caroline Isaksson (Caroline [dot] Isaksson [at] biol [dot] lu [dot] se)

Andra delaktiga forskare: Prof Jan-Åke Nilsson, Dr Hannah Watson och Dr Maria von Post

Mejla dina frågor till Urbanbirds [at] biol [dot] lu [dot] se