Projekt Skånes Mossor 2008-2013 - en deltidsrapport

Summary of the first six years of the ongoing survey of the bryophyte flora of the province of Skåne, southernmost Sweden.
Författare:
  • Torbjörn Tyler
  • Nils Cronberg
  • Gerhard Kristensson
  • Nils-Otto Nilsson
  • Kjell-Arne Olsson
  • Frida Rosengren
  • Johan Rydlöv
Publiceringsår: 2014
Språk: Svenska
Sidor: 1-32
Publikation/Tidskrift/Serie: Nordic Journal of Botany
Volym: 147
Nummer: 2
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: Board of the Nordic Journal of Botany

Abstract english

About 25% of the 531 5x5 km grid squares have been investigated during the six first years of the ongoing survey of the bryophyte flora of the province of Skåne, c. 50 persons have participated and 65,539 records and 21,135 vouchers have been collected. Of the 687 taxa that have ever been reported from the province, 591 have been recorded since 1995 and 34 have been found as new to the province since then. In this part-time report, the records and our present knowledge about each taxon ever found in the province are briefly summarized and it is concluded that our knowledge of the bryophyte flora of the province has increased multifold during these six years of intense surveying.

• Botany

• BECC