Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mehdi Ghavami Nejad

doktorand

Forskningsintressen

För närvarande är jag doktorand i Animal Flight Lab vid Lunds Universitet. Forskargruppens forskningsområde inkluderar ekologi och evolution hos flygande djur och mitt fokus i min forskning ligger på flygrelaterade mekanismer hos fåglar, särskilt med målet att belysa fjädrarnas roll i passiv luftflödes-kontroll.  Luftflödets gränsskikt (boundary layer) kommer att analyseras med hjälp av CFD-verktyg (Computational Fluid Dynamics) och en utförlig analys av strukturella egenskaper kommer att utföras senare i projektets gång.

Tiden innan jag började i Animal Flight Lab har jag arbetat på ett optimeringslaboratorie i Aten, Grekland, som försåg olika biltillverkare (t.ex. Volkswagen) med diverse ingenjörstjänster. Som CFD-analytiker var jag involverad i utvecklandet av en skräddarsydd CFD-mjukvara som användes för aerodynamisk formoptimering.

Jag tog min Masters-examen vid Linköpings Universitet. Under mina studier där koncentrerade jag mig på att ta kurser om CFD och materialvetenskap samt utvecklade mina färdigheter med kommersiella CFD-mjukvaror så som CFX och FLUENT.

Sidansvarig:
Foto av Mehdi Ghavami Nejad
E-post: mehdi_ghavami [dot] nejad [at] biol [dot] lu [dot] se

Doktorand

Evolutionär ekologi

A-213

Sölvegatan 37, Lund

50

Forskargrupp

Flyglabbet för djur

Handledare

Huvudhandledare

Christoffer Johansson

Biträdande handledare