Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Johanna Yourstone

doktorand

Biografi

Jag är uppvuxen och skolad i Lund, och har så även utfört min grundutbildning i biologi på Lunds universitet. Jag skrev mitt kandidatarbete om ett bekämpningsmedels (en neonikotinoid) påverkan på solitärbin och har sedan dess varit fascinerad av bin och pollinationsekologi. Det, tillsammans med fågelskådning, botanik och andra nördiga intressen tar mig ofta ut i naturen. Jag är även intresserad av målning, litteratur och klättring.

Forskningsintressen

Humlor, som är en viktig grupp pollinatörer, minskar. Dessutom har artsammansättningen av humlor har genomgått en dramatisk förändring över tid. Flera orsaker till minskningar och förändrad artsammansättning har föreslagits, varav den viktigaste förmodligen är förändringar i markanvändning, vilket inkluderar habitatförlust och fragmentering. Men vad exakt är det i de förändrade landskapen som påverkar humlor negativt och varför verkar olika arter påverkas olika av förändringarna?

I mitt doktorandprojekt vill jag undersöka och försöka förstå mekanismerna som avgör hur humlor använder sig av resurser i landskapet och hur detta påverkar deras fitness. Jag kommer att kolla på effekten av blomresursers variation i tid och rum, undersöka födoval, kolonitillväxt, reproduktion och morfologi och även lägga till en historisk aspekt genom att titta på museiexemplar av insamlade humlor. Jag hoppas att min forskning kan bidra med en djupare förståelse av bakgrunden till pollinatörsminskningar och ligga till grund för mer effektiva bevarandemetoder.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Johanna Yourstone
E-post: johanna [dot] yourstone [at] biol [dot] lu [dot] se

Doktorand

Biodiversitet

+46 46 222 93 23

E-A324

Sölvegatan 37, Lund

50

Forskargrupp

Biodiversitet och bevarandevetenskap

Handledare

Huvudhandledare

Ola Olsson

Biträdande handledare

Henrik Smith