Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jep Agrell

Studierektor

Trots att jag är född och uppvuxen i Skåne började jag studera vid Stockholms universitet (geovetenskap). Jag kom dock snabbt på bättre tankar och började läsa biologi i Lund. Jag specialiserade mig i zooekologi och mitt doktorandprojekt handlade om populationsdynamik och beteende hos smågnagare (åkersorkar, Microtus agrestis, som faktiskt är riktigt söta när man väl får syn på dem). Eftersom jag behövde veta mer om växter och deras samverkan med växtätare, så gjorde jag min postdoc hos Rick Lindroths förträffliga grupp vid University of Wisconsin (Madison). Här kom jag också i kontakt med forskning om globala förändringar, och när jag kom hem fortsatte jag att forska på effekterna av förhöjda CO2-nivåer på växter och insekter.

Eftersom jag alltid har älskat att undervisa så blev det mer och mer undervisning och mindre forskning för min del och nu är jag studierektor. Det betyder att jag, förutom ren undervisning, även arbetar strategiskt med undervisningsfrågor, examination, program och nya kurser. Dessutom försöker jag att göra biologin i Lund mer synlig genom Kulturnatten i Lund, gymnasiesamarbeten och andra aktiviteter.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Jep Agrell
E-post: jep [dot] agrell [at] biol [dot] lu [dot] se

Studierektor för grundutbildningen

Utbildningskansliet

+46 46 222 73 17

+46 73 687 54 32

E-E130

50