Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jep Agrell

Studierektor

Trots att jag är född och uppvuxen i Skåne började jag studera vid Stockholms universitet (geovetenskap). Jag kom dock snabbt på bättre tankar och började läsa biologi i Lund. Jag specialiserade mig i zooekologi och mitt doktorandprojekt handlade om populationsdynamik och beteende hos smågnagare (åkersorkar, Microtus agrestis, som faktiskt är riktigt söta när man väl får syn på dem). Eftersom jag behövde veta mer om växter och deras samverkan med växtätare, så gjorde jag min postdoc hos Rick Lindroths förträffliga grupp vid University of Wisconsin (Madison). Här kom jag också i kontakt med forskning om globala förändringar, och när jag kom hem fortsatte jag att forska på effekterna av förhöjda CO2-nivåer på växter och insekter.

Eftersom jag alltid har älskat att undervisa så blev det mer och mer undervisning och mindre forskning för min del. Nu är jag studierektor för biologiutbildningen. Det betyder att jag, förutom ren undervisning, även arbetar strategiskt med undervisningsfrågor, examination, program och nya kurser. Dessutom försöker jag att göra biologin i Lund mer synlig genom att gymnasiesamarbeten, Kulturnatten i Lund och andra aktiviteter.

Jag har ett nära samarbete med studievägledare och utbildningsadministratörer, men givetvis också med lärare och koordinatorer inom biologiska institutionen och andra naturvetenskapliga institutioner.

För tillfället forskar jag inte, men genom mitt arbete med svenska djurparker (se nedan) är jag inblandad i några bevarandeprojekt.

Min huvudsakliga undervisning består just nu av koordineringen av en introduktionstermin i naturvetenskap för samhällsvetare. Jag är ansvarig för en av de fyra kurser (MNXA10) som introducerar biologi, geologi, geovetenskap och miljövetenskap för de här studenterna.

På fakultetsnivå är jag inblandad i studentrekryteringen och införandet av en lärarutbildning vid Lunds universitet.

Jag är lyckligt gift, har två söner, en hund, två feta katter och bor i Torna Hällestad utanför Lund.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Jep Agrell
E-post: jep [dot] agrell [at] biol [dot] lu [dot] se

Studierektor för GU

Utbildningskansliet

+46 46 222 73 17

+46 73 687 54 32

E-E130

50