Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jan Olsson

Forskningsjournalist

Kort om mitt arbete

Jag gör en översyn av innehållet på institutionens svenska webbsidor. Målet är bra innehåll som på ett populärvetenskapligt sätt vänder sig till allmänheten.

Nyheter är ett annat område som jag jobbar med. Jag skriver nyheter för webben om forskningresultat och projekt vid institutionen. I samarbete med naturvetenskapliga fakulteten har jag kontakt med media: tv, radio och tidningar. Mitt mål är att forskningsnyheter från biologiska institutionen ska uppmärksammas i media och på så vis nå en bred allmänhet.

För att nyhetsarbetet ska bli bra är jag beroende av tips från forskare och doktorander. Ju mer jag får veta desto fler nyheter från biologiska institutionen.

Ett tredje område som jag arbetar med är att i samband med workshops berätta för institutionens medarbetare om möjligheterna att nå ut i media.

Jag skriver också nyheter och reportage för LUM.

I samband med exempelvis ansökningar om anslag kan jag bistå med att läsa och kommentera populärvetenskapliga sammanfattningar.

Min bakgrund

Jag är från Ljungby i Småland. Jag har läst journalistik och tagit en kandidatexamen i litteraturvetenskap vid Lunds universitet.

Jag har jobbat i olika medieföretag i många år. Först på dagstidningar, därefter under många år på en affärstidning med inriktning på jord- och skogsbruk.

Vidare har jag arbetat som presskommunikatör vid naturvetenskapliga fakulteten här i Lund. Sedan februari 2017 är biologiska institutionen min hemmaplan.

Sidansvarig:
Jan Olsson
E-post: jan [dot] olsson [at] biol [dot] lu [dot] se

Kommunikatör

Biologiska institutionen

+46 46 222 94 79

E-B164

Sölvegatan 37, Lund

50