Corona/Covid-19 och undervisningen på biologiska institutionen

Informationen är uppdaterad 7 oktober 2021.

Vi återgår nu gradvis till undervisning på plats (på campus), även om vissa moment kommer att ges on-line. Från 1:a november finns inga formella restriktioner, men det är viktigt att vi fortsätter ta ansvar för att inte sprida smitta:

• Stanna hemma om du är sjuk - kontakta din kursledare/lärare om du kommer att missa obligatoriska moment, så försöker man att försöka hitta en lösning
  • Håll socialt avstånd till folk du inte umgås med normalt
  • Undvik trängsel, speciellt på väg in till eller från undervisningslokalerna
  • Tvätta och descinficera händerna regelbundet
  • Följ instruktionerna om skyddsutrustning som gäller på din kurs (till exempel under laborationer och övningar)

Om du inte är fullvaccinerad rekommenderar vi dig att bli detta så fort som möjligt. Observera att speciella rekommendationer gäller för dem som inte är fullvaccinerade. Du kan läsa mer om detta på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Mer information om bland annat vaccination för studenter hittar du på LU:s centrala sida om Corona/Covid 19 (på engelska).

Detta gäller fram till 1 november 2021:

Kurserna som ges under första delen av höstterminen (period 1) genomförs delvis på campus, fast med vissa moment on-line. Detta innebär att övningar, laborationer, exkursioner, seminarier etc. genomförs på plats. Föreläsningar kommer huvudsakligen att genomföras on line.

Det finns studieplatser på institutionen som du kan använda om du har problem att arbeta hemma, till exempel på grund av instabilt internet eller andra orsaker. Gruppstudier med upp till tre personer är möjliga i våra grupprum, men håll socialt avstånd.

Biblioteket har begränsade öppettider (se https://www.biology.lu.se/biology-library), framför allt för låna ut och ta emot böcker.

Lunchrummen är öppna med vissa restriktioner (håll avstånd, max antal personer i lokalen etc.).