Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbytesstudier

Vidga dina vyer- studera utomlands!

Som biolog- och molekylärbiolog i Lund har du möjlighet att söka till utbytesstudier vid ett hundratal universitet i hela världen. Sverige är ett litet land och på detta sätt får du tillgång till en mängd intressanta och spännande kurser som inte ges i Lund. Att skaffa sig internationella erfarenheter blir allt viktigare. Många arbetsgivare värderar internationella meriter mycket högt. Studier i ett annat land kan vara oerhört stimulerande och ge ett nytt perspektiv på kunskap. Språkkunskaperna förbättras och man får värdefulla erfarenheter av att uppleva en annan kultur och miljö. Tidigare utbytesstudenter vittnar om att studier utomlands är nyttigt för den personliga utvecklingen och ger många nya betydelsefulla kontakter och goda vänner som ofta blir vänner för livet.

Utlandsstudierna tillgodoräknas i din examen.

När är det lämpligt att resa och vad ska man läsa?

Vi rekommenderar att åka i mitten eller i slutet av utbildningen. Basblocken i Biologi skiljer sig inte så mycket mellan olika länder och universitet. Det är på fördjupningsnivå som möjligheterna att välja intressanta kurser öppnar sig. Det finns ett stort utrymme för valbara kurser inom Biologi. Ta chansen att fördjupa dig inom ett område som inte finns alls, eller som det inte finns så stort utbud av i Lund!

Examensarbete utomlands

Examensarbetet kan genomföras utanför Sverige. Du har i så fall en handledare vid Biologiska institutionen och examinationen sker här. Du kan göra ditt examensarbete via något av utbytesuniversiteten eller ordna ett projekt på egen hand.  

Erasmus - praktik

Erasmuspraktik är en möjlighet för Europeiska studenter att praktisera eller göra exjobb i ett annat EU/EES land. Den som blir beviljad Erasmuspraktik får ett stipendium.

Informationsmöten

Flera informationsmöten om utlandsstudier hålls varje år.

Mer information

Mer information om utbytesstudier på Naturvetenskapliga fakulteten