Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUCAT är Lunds universitets personalkatalog och innehåller uppgifter om dig som titel, telefonnummer och placering. Uppgifterna här används på många olika ställen och av en hel mängd system. Därför är det väldigt viktigt att de här uppgifterna stämmer och är uppdaterade.

Du uppdaterar själv dina uppgifter genom att logga in i LUCAT med ditt LUCAT-id.

Var hittbar

Inom institutionen använder vi bland annat uppgifterna för IT-support, för att visa kontaktuppgifter på webben och för att hålla koll på telefonnummer. Alla rumsnummer ska ha en husbokstav före det egentliga rumsnumret. För alla som sitter i Biologihuset ska bokstaven B stå före rumsnumret och alla som sitter i Ekologihuset ska använda bokstaven E. Exempelvis så ligger rum B-B337 i Biologihuset och E-E236 i Ekologihuset. Numret utan husbokstaven står utanför ditt rum.  Om du byter rum eller telefonnummer – glöm inte att uppdatera LUCAT.

Hur hamnar jag in i LUCAT?

För att få registrera personal i LUCAT måste blanketten registrering i LUCAT (pdf, 957 kB, nyflik fyllas i. Spara ner blanketten på din dator och fyll i digitalt! Den som tar hit personen och berörd enhetschef måste skriva under blanketten. När blanketten är underskriven skall den lämnas till personaladministratören för registrering i LUCAT.

Ändra lösenord

Du kan ändra ditt LUCAT-lösenord i Lunds universitets lösenordsportal. Kravet på lösenordet är att det måste vara minst 8 tecken långt och måste bestå av en blandning av tecken från 3 av 4 teckengrupper (små bokstäver, stora bokstäver, siffror och/eller specialtecken).

Notera att i och med att du ändrar lösenord, ändras också din inloggning till alla andra ställen där du loggar in med din LUCAT-id (adminstrativa portalen, mail, webmail, trådlösa nät etc).

Administratörer personalfrågor

Sara Bengtsson
Personaladministratör
Biologiska institutionen

Telefon: 046 222 93 50
E-post: Sara [dot] Bengtsson [at] biol [dot] lu [dot] se

Adam Niekrasz
Personaladministratör
Biologiska institutionen

Telefon: 046 222 02 85
E-post: Adam [dot] Niekrasz [at] biol [dot] lu [dot] se

Izabella Sec
Personaladministratör
Biologiska institutionen

Telefon: 046 222 79 21
E-post: Izabella [dot] Sec [at] biol [dot] lu [dot] se