Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Honor C. Prentice

Landskapsbild med grind och stengärdsgård på Öland

Från gener till landskap

I min nuvarande forskning är jag inriktad på olika mekanismer som påverkar biologisk mångfald på olika nivåer, från gener och populationer till arter och landskap. Jag intresserar mig för mekanismer som bidrar till att mångfalden bevaras, men också de som gör att den kan gå förlorad.

En hel del av mitt arbete sker på Öland där jag studerar kulturlandskapet och ekosystem på gräs- och betesmarker. I det tvärvetenskapliga Jordtorpprojektet undersöker jag variationen över tid och på olika platser och hur nya växtarter får fäste och påverkar växtsamhällens utveckling över tid.

Vara ute är bäst

Jag använder mikrohabitaten på Stora Alvaret på Öland för att studera populationsstrukturer och hur växter anpassar sig lokalt i liten skala. Sedan lång tid är jag intresserad av glimsläktet Silene och dess hybridisering och evolution.

Trädgårdsodling är ett av mina stora intressen. Jag tycker det är roligt att vara ute i naturen och sysslar med såväl flugfiske som fågelskådning. Om jag någon gång måste vara inomhus så läser eller målar jag.

Mer info finns på min engelska sida.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Honor C. Prentice
E-post: honor_c [dot] prentice [at] biol [dot] lu [dot] se

Professor

Biodiversitet

+46 46 222 89 71

+46 73 596 83 34

E-A313

50

Forskargrupp

Växtbiologi

Doktorander och postdocs

Postdocs

Barbara Schmid

Doktorander, huvudhandledare

Oskar Löfgren, INES

Doktorander, biträdande handledare

Hamid Ghanavi