Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Helene Bracht Jørgensen

Forskare

Skalbaggar och hoppstjärtar

I min master i biologi vid universitetet i danska Århus fokuserade jag på hur marklevande skalbaggar livnär sig. Därefter arbetade jag inom samma område i ett halvår i Nya Zeeland och utforskade vilken effekt som majs som gmo-behandlats för att stå emot skadeinsekter har på skalbaggarnas fitness.

Under min tid som doktorand vid Lunds universitet och det danska nationella miljöforskningsinstitutet i Silkeborg använde jag bland annat DNA-tekniker för att undesöka hur hoppstjärtar livnär sig. När jag doktorerat tillbringade jag två år vid Centre d’Ecologie Fonctionnelle et Evolutive, CEFE, i Montpellier i Frankrike. Där studerade jag sönderfallet och förruttnelseprocessen av dött organiskt material i tropisk regnskog i Franska Guyana.

Livet under markytan

Jag kom tillbaka till Lunds universitet 2007 och sedan dess har jag ingått i Katarina Hedlunds forskargrupp. Jag har arbetat inom EU-projektet SoilService and Ecofinders, för närvarande arbetar jag med EU-projektet EcoServe. I de här projekten studerar jag mikroorganismer i jordbruksmark som brukas med olika växtföljd runtom i Europa.

Jag har även varit delaktig i Mistraprojektet EviEM som undersökt hur jordbruket påverkar mängden kol som lagras i marken.  

Inom och vid sidan av dessa projekt är jag intresserad av biodrivmedel och hur de påverkar marken och de organismer som lever i marken. Jag är dessutom involverad i forskningsfältet BECC där vi studerar vad som händer med biodiversitet och ekosystemtjänster då klimatet förändras.

Person sitter på marken i tropisk regnskog.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Helene Bracht Jørgensen
E-post: helene [dot] bracht_jorgensen [at] biol [dot] lu [dot] se

Forskare

Biodiversitet

+46 46 222 37 80

+46 70 372 08 19

E-F310

50

Forskargrupp

Markgruppen