Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Erika Tóth

Postdoktor

Vad jag arbetar med

Jag började nyligen i Feromongruppen för att tillsammans med Prof. Christer Löfstedt arbeta med modellering och molekylär konstruktion av insektsenzymer för att förändra deras substratspecificiteten. Vi vill också försöka ta reda på hur proteiners funktion beror på deras 3D-struktur.

Min bakgrund

Jag tog min master i molekylärbiologi vid universitetet i Szeged (Ungern). Som masterstudent utformade jag en bioslurpingmetod (se förklaring på engelska Wikipeda) som använder biologiskt nedbrytbara ramnolipider för att underlätta nedbrytning av råolja från randzonen av ett förorenat industriområde. Under mina doktorandstudier vid University of Eastern Piedmont (Italien) fokuserade jag på utvecklingen och den potentielt terapeutiska användningen av rekombinanta proteiner för att förstå och rikta de molekylära mekanismer som ligger bakom utvecklingen av autoimmuna sjukdomar och cancer.

På fritiden tittar jag på amerikansk fotboll eller andra sportevenemang, umgås med vänner eller reser.

Publikationer

Sidansvarig:
Erika porträttbild
E-post: erika [dot] toth [at] biol [dot] lu [dot] se

Postdoc

Funktionell zoologi

E-D213

50

Forskargrupp

Feromongruppen

Postdokvärd

Christer Löfstedt