Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Christoffer Johansson

Universitetslektor

Forskningsintressen

Min forskning handlar om att förstå djurs anpassningar till flygning genom att studera interaktionen mellan morfologi och aerodynamik hos levande, friflygande djur.

Jag använder mig av ett tvärvetenskapligt angreppssätt med fokus på funktionell morfologi. Jag tillämpar moderna metoder och tekniker, såsom 3D-kinematiska analyser av djurens rörelser och form med hjälp av höghastighetsfilmer och kvantitativa mätningar av flödet runt och bakom flygande djur med hjälp av 3D Digital Particle Image Velocimetry. Genom att kombinera dessa metoder kan vi korrelera de tredimensionella rörelser vingarna utför med den aerodynamiska vaken och de krafter som genereras. Därmed kan vi bestämma funktionen av förändringar av vingarnas morfologi och rörelsemönster.

Genom att studera aerodynamik hos olika flygande djur tillsammans med vingarnas, stjärtens och kroppens morfologi, kommer vi att få en förståelse av det evolutionära selektionstryck som verkar på djuren och därmed deras anpassningar för flykt.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Foto
E-post: christoffer [dot] johansson [at] biol [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Evolutionär ekologi

+46 46 222 49 55

E-A212

50

Forskargrupp

Flyglabbet

Doktorander och postdocs

Huvudhandledare

Monika Englund

Biträdande handledare

Linus Hedh