Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Anders Brodin

Professor

Modeller och experiment

Min forskning sker både med teoretiska modeller och empiriska experiment. Tillsammans med mina studenter gör jag försök inomhus i speciella fågelrum, men är också ute mycket och arbetar i fält.

Tidigare arbetade jag mycket med hur minnet fungerar och då med hamstrande fåglar som studieobjekt. Många arter mesar och kråkfåglar kan gömma tusentals nötter och frön och sedan komma ihåg de olika gömställena långt efteråt. De sista åren har jag arbetat mycket med kognition hos fåglar, alltså det som vi ofta kallar intelligens.

Minne och kognition

Kognitionsforskning rör frågor som förståelse, problemlösning, minne, självbehärskning med mera.  Både mina teoretiska modeller och mina försök rör sig huvudsakligen i fältet man kallar beteendeekologi, och då oftast med evolutionär inriktning. Hur kan en fågel överleva vintern genom att lagra mat eller fett? Hur kan fåglar som lagrar föda komma ihåg var de gömt den? Jag forskar också på artbildning, exempelvis hur en hybridzon mellan två arter upprätthålls.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Anders Brodin
E-post: anders [dot] brodin [at] biol [dot] lu [dot] se

Professor

Evolutionär ekologi

+46 46 222 41 43

+46 73 687 75 98

E-A226

50

Arbetsmiljösamordnare

Biologiska institutionen

50

Forskargrupp

Teoretisk populationsekologi och evolutionsgruppen

Doktorander och postdocs