Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Efter studierna

Vad jobbar biologer och molekylärbiologer med? Arbetsmarknaden är bred och varierad.

För både biologer och molekylärbiologer är möjligheterna att få doktorandtjänster vid universitet och högskola goda. Det finns också möjlighet att söka doktorandtjänster utomlands. Studenter med masterexamen från Lunds universitet har gott internationellt rykte.

För biologer finnas arbeten vid länsstyrelser och kommuner och statliga verk med handläggning, inventeringar och utredningar och administration inom natur- och miljövård. Många biologer jobbar som konsulter inom den privata sektorn

För molekylärbiologer finns arbeten inom utveckling och forskning eller försäljning inom läkemedels- och livsmedelsindustrin, på sjukhuslaboratorier eller på bioteknik- och växtförädlingsföretag.

Läs mer om vad våra studenter arbetar med efter examen.

Karriärvägledning

Du kan få hjälp med karriärstöd, jobb och praktik. Läs mer på Lunds universitets centrala webbplats.

Kompetensprofiler

Ta reda på vad det innebär att vara biolog eller molekylärbiolog. Vad skiljer en biolog och en molekylärbiolog? Vad har de egentligen lärt sig under sin utbildning?

Naturvetenskapliga fakulteten har tagit fram broschyrer med kompetensprofiler för biologer och molekylärbiologer. Läs dem här på nätet eller hämta ett tryckt exemplar på BI-kansliet utanför studievägledarnas rum. Kompetensprofilerna förklarar vilken kompetens du har efter genomgången utbildning och listar vad biologer och molekylärbiologer kan arbeta med.

Sidansvarig:

Studievägledare

Lotta Persmark
Studievägledare
Utbildningskansliet

Telefon: 046-222 37 28
E-post: Lotta.Persmark [at] biol.lu.se

Christina Ledje
Studievägledare
Utbildningskansliet

Telefon: 046-222 73 16
E-post: Christina.Ledje [at] biol.lu.se

Studievägledare

Christina Ledje
studievägledare
Utbildningskansliet, Ekologihuset

Telefon: 046-222 73 16
E-post: christina.ledje [at] biol.lu.se