Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jothi Kumar Yuvaraj

Doktorand

Vad jag arbetar med

I mars 2013 började jag mina doktorandstudier som handlar om evolution hos feromonreceptorer bland fjärilar, särskilt hos primitiva nattfjärilar och nattsländor. Jag är intresserad av hur nattfjärilarnas feromonreceptorer hos hannar evolverat i överensstämmelse med ständigt förändrade honliga sexualferomoner. Jag studerar detta hos tre olika insektsarter, Rhyacophila nubila, Eriocrania semipurpurella och Lampronia capitella. Jag använder HEK-cellsystem (humana embryonala njurceller) för funktionell karakterisering av feromonreceptorer.

Min bakgrund

Jag föddes 1988 i en liten by i södra Indien. Jag tog min kandidatexamen inom jordbrukesvetenskap vid Tamil Nadu Agriculture University, Coimbatore, Indien. Efter det arbetade jag som forskarassistent inom projektet "Teknik och produktutveckling för uppskalning av feromon för kontroll av Helicoverpa armigera och Leucinodes orbonalis" vid Institutionen för jordbruksentomologi, Tamil Nadu Agriculture University i ett år. 2010 flyttade jag till Sverige för min masterstudier i biologi, där jag hade möjlighet att studera vid olika universitet. Jag började på Uppsala universitet och fortsatte på SLU och därefter Stockholms universitet. Jag avslutade min magisterexamen i biologi vid Lunds universitet 2012.

Andra aktiviteter: Jag spelar landhockey med Nayan innebandyklubb i Lund och hockeyklubben Orient i Lyngby utanför Köpenhamn.

Publikationer

Sidansvarig:
Portrait on Jothi
E-post: jothi_kumar.yuvaraj [at] biol.lu.se

Doktorand

Funktionell zoologi

+46 46 222 93 44

+46 76 550 22 83

E-D214

50

Forskargrupp

Feromongruppen

Handledare

Huvudhandledare

Christer Löfstedt

Biträdande handledare