Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Experimentell evolution, ekologi och beteende

EXEB

Bakre raden (från vänster): Erik Svensson, Weizhao Yang, John Waller, Tobias Uller, Katrine Lund-Hansen och Reinder Radersma

Främre raden (från vänster): Nathalie Feiner, Hanna Laakkonen, Jessica Abbott, Katie Duryea, Anna Nordén och Beatriz Willink

Inom vår forskargrupp delar vi ett gemensamt intresse för teoretisk evolutionsbiologi och ekologi med en stark empirisk koppling. I vår forskning kombinerar och integrerar vi metoder som omfattar det mesta från evolutionär kvantitativ och molekylär genetik till experimentell evolution, fältförsök, jämförande fylogenetiska metoder, teori och matematisk modellering. Våra huvudsakliga modellorganismer är insekter och andra ryggradslösa djur. Ryggradslösa djur är speciellt lämpade för att testa ekologiska och evolutionära teorier på grund av att det är lätt att sköta dem och att de finns i stora mängder i naturen.

Sidansvarig:

Erik Svensson