Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Robotar: då, nu och i framtiden

Robot som står och sträcker upp händerna.
Foto: Inger Ekström

Övrigt, 350-årsjubileum

I framtiden kommer robotar utan tvivel spela en viktig roll för mänskligheten. Endast vår fantasi sätter gränser för vad vi kan använda robotar till. De senaste decennierna har forskare inom många olika fält, inklusive teknik, biologi och filosofi, fokuserat på att skapa robotar som kan vara användbara i samhället.

Kom och fira de framsteg forskarna har gjort sedan de första robotarna skapades, till de som nu används i vårt moderna samhälle. Vi vill också visa Lunds universitets nuvarande robotforskning som kommer att leda till framtidens robotar.

På LUX blir utställningar och demonstrationer av forskningsprojekt där robotar ingår. Vi kommer även att ha guidade turer till industrirobotlabbet på LTH och robotprogrammering i Vattenhallen.

Se alla jubileumsevenemang.

Tid: