Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Från mikrokosmos till kosmos

Elektronmikroskopifoto av ett insektshuvud.
Scanning elektronmikroskopifoto av ett mott. Foto: Ola Gustafsson

Utställning, 350-årsjubileum

Bilder är ofta en del av forskningsresultaten inom naturvetenskap. Dessa är inte alltid bara intressanta för forskarvärlden. Ibland är de också både vackra och fantasiväckande.

Tillsammans visar institutionerna på naturvetenskapliga fakulteten upp ett antal fotografier med spännande motiv från den allra minsta du kan se med hjälp av synkrotronljus till enorma fenomen ute i kosmos som du måste ha teleskop för att se.

I samband med utställningen, som kommer att finnas på Grand Hotel, kommer biologen Markus Stensmyr att hålla en föreläsning om lukt och mat.

Se alla jubileumsevenemang.

Tid: